De Droomritme Methode

De Droomritme Methode is een liefdevolle aanpak waarmee slaap holistisch wordt benaderd. Alles rondom slaap wordt bekeken, zodat je op het juiste moment, binnen de juiste tijd en op de juiste manier aan slapen werkt. Factoren zoals onrust, hechting, voeding, ontwikkeling en andere beren op de weg, worden onder de loep genomen om jouw kind ook echt de kans te geven om goed te kunnen slapen. De wensen van ouders worden hierin altijd meegenomen. Het advies komt voort uit alle factoren die het slapen in de weg kunnen staan. Dat vertaalt zich naar een slaapplan, waarmee zowel jouw kind, als jullie als ouders, (weer) meer rust in huis krijgen.

Geen traantjes

De Droomritme Methode is een overkoepelende kijk op slapen, waarbinnen iedere aanpak gevolgd kan worden. Maar… responsiviteit, hechting, werkbaarheid en kindgerichtheid staan voorop. Dat betekent dat huilen niet nodig is en er op een liefdevolle en responsieve manier, gewerkt kan worden aan slaap.

Aanbevolen door zorgverleners

De methode is er al meer dan tien jaar en vele zorgverleners werken ermee en bevelen het aan. Duizenden kinderen hebben hun weg naar dromenland gevonden, zonder traantjes. Het is een unieke Nederlandse methode, niet ‘bedacht’ maar ontstaan vanuit de praktijk en gebaseerd op onderzoek. Continu doorontwikkeld door ouders en zorgverleners. De holistische benadering is uniek, maar de combinatie zorg-ouders en theorie-praktijk misschien ook wel.

100% maatwerk en bewezen effectief

De Droomritme Methode kijkt naar alles rondom het slapen en dan natuurlijk naar de hoofdrolspeler in het bijzonder. De vertaalverslag die wordt gemaakt (het grote waarom) is persoonlijk, de daaruit voortkomende adviezen des te meer. Er wordt gekeken naar de persoonlijke situatie en mogelijkheden. Juist dat maakt de aanpak haalbaar en werkbaar, vandaar dat veruit de meeste kinderen weer lekker gaan slapen.

Ik help je op een liefdevolle en responsieve manier je kleintje de weg naar dromenland (terug) te vinden!

Stel hier je vraag!
Hoe kan ik je helpen?
Wil je graag meer informatie of heb je een vraag?