Slaapregressie

Help! Mijn kind slaapt opeens veel minder goed, wat is er aan de hand?

Je goede slaper wordt opeens vaker wakker in de nacht, doet kortere slaapjes overdag en heeft moeite met (zelf) in slaap vallen. Vooral dan merk je goed dat je kleine in een slaapregressie zit. De eerste regressie valt vaak samen met dat mama weer aan het werk mag gaan, dus dit kan extra zwaar voelen! Als je kleine al niet de beste slaper is merk je vaak ook dat je baby in een slaapregressie zit. Omdat slaapregressies nog niet heel bekend zijn wordt er vaak gezegd dat het vast een sprongetje is of een tandje. En daarom heb ik dit blog geschreven, om jou meer informatie te geven over slaapregressies. Hoe je ze herkent en wat je kan doen om je kleintje te helpen niet oververmoeid te laten raken.

Alles wat eerst werkte, werkt nu niet meer….

En zo voelt het ook echt. De slaapwereld van je kleintje staat even op zijn kop. Alles wat eerst werkte, werkt nu niet meer. Je kunt het zien als een computer met nieuwe software. Voordat je onder de knie hebt hoe het werkt, heb je even de tijd nodig. Zo werkt het ook met slaapregressies. Je baby doorgaat een ontwikkeling waarbij nieuwe slaapstructuren zich ontwikkelen. Hij moet hiervoor zelf uitzoeken hoe die slaapstructuren werken.

Hoe herken je een slaapregressie?

Slaapregressies kunnen tot wel 6 weken duren, een sprong duurt vaak ‘maar’ één week

Tijdens die slaapregressies wordt het slapen van je kleintje dan ook een uitdaging. Het wordt daarom vaak ook als iets vervelends gezien omdat het voor zowel je kleintje als jou vermoeiend kan zijn. Maar onthoud dat die slaapregressies er zijn om uiteindelijk beter te kunnen gaan slapen. Je baby is juist goed aan het groeien!

Wat kan je doen?

Geduld en extra liefde is tijdens zo’n regressie geen overbodige luxe! En onthoud.. het wordt weer beter!

Heeft jouw kleine een tijdje na de regressie nog moeite met het slapen? Neem dan contact met mij op! Dan kijken we samen hoe we jouw kind weer beter kunnen laten slapen zodat er weer meer rust is in huis.

In mijn volgende blog vertel ik mijn persoonlijke ervaring met slaapregressies!

Stel hier je vraag!
Hoe kan ik je helpen?
Wil je graag meer informatie of heb je een vraag?